إتفضلوا أكلة سمك وجمبري مع الرز
هنقول التفاصيل ان شاء الله
نوعين للجمبري (الروبيان)
1-الجمبري في أسياخ زي الشيش طاووووق
ننظف الجمبري ونشيل الفتلة اللي في الأعلى مع الأوساخ مع ترك جزء بسيط من الذيل لإعطاء الشكل
يتبل الجمبري
بثوم +خل+بهار+ملح+فلفل+عصير ليمون+شطة+ممكن صويا صوص+ممكن كركم لإعطائه لون مصفر+فلفل أخضر مطحون+ممكن عصير بصلة +زيت
=-=-=-=-
يرتب في أسياخبعد تركه في التتبيلة لفترة من الوقت
جمبري +قطعة بصل +قطعة فلفل+قطعة طماطم
بهذا الشكل
نشويه في الشواية
واللي مش عنده يحطه في ورق فويل ويدخله في صينية في الفرن ولما يستوي يفك الفويل ويسيبه يتحمر شوية
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
الجمبري اللي في منتصف الطبق
جمبري مقشر ومنظف +بصل مقطع وطماطم وفلفل أخضر وفص ثوم وقليل من الخل وبهار و ملح وفلفل وقطعة زبد
يتسبك مع بعضه ويشرب ميته
السمك نتبله بتتبيلة المرغوب فيها
ثوم بهار ليمون ملح فلفل شطة كمون
نضعه في دقيق ونشا ونقليه
=-=-=-=-=-=
الرز
دا رز طويل الحبة
نضع زبدة مع زيت وبصلة مقطعة صغير ثم نضع عليه الرز ونقلبه شويه فيهم
نضع كمية المية المناسبة لنوعية الرز
ولما يدخل في السوا
نحرق سكر في طاسة على النار
ليتغير لونه للبني
ما تحرقوش بس يكون بني
ونصبه في جزء من الرز
جزء ثاني نصب ماء ورد منقوع فيه زعفران
جزء ثالث نحط صفار الزعفران
جزء رابع نحط ملون طعام سائل أحمر قليل جدا
ونتركه كما هو يستوي بدون تقليب
لما يستوي نقلبه
نجد أصبح الرز
أبيض + أصفر + أحمر + بني
للأسف الصور مش ظاهرة الكلام ده
وفعلا الطبق على الحقيقة يجنن بس للأسف مش عارفه أصور عدل
بالهنا والشفا