احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كشري بالطريقه المصرية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابو تامر
صديق لامع
صديق لامع
ابو تامر


ذكر
عدد المساهمات : 1975
العمر : 47
الاوسمة: : كشري بالطريقه المصرية Kdo6dx
كشري بالطريقه المصرية Gmrup12991372831
النشاط : 3033
التقييم : 237

كشري بالطريقه المصرية Empty
مُساهمةموضوع: كشري بالطريقه المصرية   كشري بالطريقه المصرية Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 13, 2010 6:27 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
دى اول مشاركة ليه معاكم
علشان كدة بهديكم الكشرى المصرىمشاركتى معاكم النهاردة عن وصفة من وصفات الطبخ المصرى
اية رايكم فى الكشرى
المقادير
1- نصف كوب عدس اصفر
2- 2 كوب ارز مصرى
3- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
4- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
مقادير التزيين
1- كيس مكرونة متوسطة الحجم
2- نصف كيس شعرية او كيس انت وراحتك
3- عدس بجبة وطبعا دة غير العدس الاصفر
4- حمص شامى منقوع ومسلوق وهاقولكم الطريقة برضة
5- تجهيز الصلصة وهاقول عليها بالتفصيل
الطريقة

يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون ثم يرفع وييصفى جيدا ويوضع على ورق ماص للزيت ورق مطبخ
ثم يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نخلط الارز مع العدس الاصفر ثم يتم يتم وضعهم على الشعرية ثم نوضع الماء المغلى وعلية ملح وكمون ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية حتى لا يشيط
ثم نسلق المكرونة نضعها فى ماء مغلى وعليه ملح وملعقتين زيت او ملعقة
ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة لاتقل عن ثلاث ساعات ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون
ثم نحمر الشعرية حتى يتجانس لونها البنى المحمر يعنى فاتح مش غامق قوى
ثم نضع عليها ماء مغلى وقليل من الملح حتى تتشرب كمية الماء

الصلصة

مقاديرها

1- خمس فصوص ثوم
2- 2 حبة طماطم
3- علبة صلصة كبيرة
4- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
5- ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
1- توضع الطماطم فى الخلاط الكهربائى ثم نضع عليها الصلصة
2-نضع السمن على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
3- نضيف عصير الطماطم
وتترك جتى تسبك قليلا ثم نضيف الملح وشطة خفيف ويمكن الاستغناء عنها
ثم نوضع فص ثوم نىء على الصلصة ثم نضع حوالى نصف كوب ماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة

تجهيز الطبق
1- نضع الارز والعدس الاصفر حوالى 5 ملعقة كبيرة
2- المكرونة المسلوقة حوالى كبشة
3- الشعرية وانا عن نفسى احبها كثيرة
4- العدس بجبة المسلوق جيدا
5- نضع كبشة صلصة
6- نضع البصل المحمر
وبالهنا والشفا اخواتى ويارب اكون وفقت فى وصف هذة الوصفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملاااك
صديق لامع
صديق لامع
ملاااك


انثى
عدد المساهمات : 7104
العمر : 33
الاوسمة: : كشري بالطريقه المصرية 410
احلى أكلة
النشاط : 9108
التقييم : 838

كشري بالطريقه المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشري بالطريقه المصرية   كشري بالطريقه المصرية Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 13, 2010 10:57 pm

يسلمو كتير في قمة الابداع والتميز والروعة
تحياتي لك
ملاك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو تامر
صديق لامع
صديق لامع
ابو تامر


ذكر
عدد المساهمات : 1975
العمر : 47
الاوسمة: : كشري بالطريقه المصرية Kdo6dx
كشري بالطريقه المصرية Gmrup12991372831
النشاط : 3033
التقييم : 237

كشري بالطريقه المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: كشري بالطريقه المصرية   كشري بالطريقه المصرية Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 13, 2010 11:22 pm

تسلمى ملاك وجزاكي الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كشري بالطريقه المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
احلى اصحاب :: منتـــدى صحتـــك بالدنيـــا ::  سفـــــرة دايمـــــة -
انتقل الى: