ياسمينا عروسة المنتدى
عدد المساهمات : 9052 العمر : 33 الاوسمة: : النشاط : 9081 التقييم : 829
| موضوع: صوصات مختلفة بالصور السبت سبتمبر 03, 2011 2:02 pm | |
| لكاتشب
اولا: هنجيب طماطم ونسلقها كويس وبعد كدة هنقشرها ونضربها فى الخلاط مع شوية ماء بعد كدة نجيب حلة فيها قليل من الزيت ونحطها على النار ونحط الصلصة فيها ونقلب بعد كدة نحط شوية خل وسكر وقليل جدا من الملح ونقلب حتى تتماسك الى حد ماء وتعطينا لون الكاتشب... _ المايونيز
نفصل بياض البيض عن الصفار (ونستخدم الصفار) ونضع الصفار فى خلاط (على السرعه المنخفضه) ثم نصب الزيت قطره قطره وبعد أن يبدأ المايونيز بالتشكيل نزيد كميه الزيت بحيث يكون على شكل خيط رفيع ونستمرحتى انتهاء نصف كميه الزيت ثم نضيف المكونات الأخرى(خردل،ملح،بهارات) مره واحده مع الأستمرار بالخلط وأثناءاضافه النصف الأخر من الزيت الى الخلاط يتم أضافه عصير اليمون والخل ويمكننا بالتدريج استخدام السرعه العاليه للخلاط عند أضافه النصف الثانى من الزيت
أضافه الزيت من قطرات اى خيط رفيع مهم جدا" ولن يتشكل المايونيز اذا اضيفت المكونات مره واحده اذاحدث انفصال للزيت اثناء الخفق او الخزن يضاف صفار بيضه ويتم الخلط مجددا" لايحفظ خارج اثلاجه لحساسيه المكونات _ الثومية
الطريقة الأولى :- المقادير 3 بطاطس مسلوقة -2 ملعقة مايونيز
-عصير ليمونة -5 فصوص ثوم مفروم ناعم
-1 ملعقة ملح(حسب الرغبة) -1/2 معلقة فلفل (أبيض)
الطريقة _تقشر البطاطس وتوضع في الخلاط مع الثوم المفروم والليمون والمايونيز والملح والفلفل وتخلط جيدا
***********************
الطريقة الثانية :- 2 حبه بطاطس ربع كآس زيت 5 فصوص ثوم ملح فلفل ابيض, ولو مفيش يبقه فلفل اسود ماء على حسب الاحتياج
الطريـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــقه
يسلق البطاطس لدرجه جيده جدا
وبعد ان يبرد يوضع مع جميع المقادير فى الخلاط ويتم تعديل الملح والثوم على حسب الرغبه ولتعديل سمك السلطه يتم اضافه الماء للوصول للسمك المرغوب وتوضع بعد ذلك فى الثلاجه
***********************
الطريقة الثالثة:- المقادير سنين (فصين) ثوم 3 علب (200 غرام للعلبة) زبادي
2 أو 3 ملعقة مايونيز الطريقة يضرب كله في بعضه. ويقدم _ صوص تارتار
المقادير : ثلاث بيضات, بصلة متوسطة, ملعقة كبيرة من الخل او عصير ليمونة, ثلاث ملاعق كبيرة مايونيز , 200سم زيت فول سوداني, حزمة بصل اخضر, ملح, وفلفل
طريقة التحضير:اسلقي البيض في ماء مغلي لمدة 10 دقائق الى ان يجمد تماما , قشري البيض و احتفظي بالصفار فقط "يمكن استخدام البياض في عمل نوع من انواع السلطة". قشري البصل واسلقيه ثم صفيه جيدا و وابشريه بعد ان يبرد ثم احتفظي به في طبق على حدى , افرمي البصل الاخضر .
طريقة التنفيذ: ادهكي صفار البيض جيدا الى ان تتكون لديك عجينة ناعمة , اضيفي الملح و الفلفل ثم اضيفي زيت الفول السوداني تدريجيا مع التقليب المستمر , اضيفي ثلاث ملاعق كبيرة مايونيز . قلبي الخليط جيدا ثم اضيفي الخل او عصير الليمون و اخيرا اضيفي البصل المبشور
اللمسة الاخيرة : انثري على الخليط البصل الاخضر المفروم وقلبي الصوص جيدا الى ان يتجانس _ صوص الجبن
صوص الجبن المقادير :
¼ فنجان جبن تشيدر مبشور ¼ فنجان دقيق ¼ فنجان حليب
الطريقة :
1- يذوب قليلا من الدقيق في سمن ثم يضاف الحليب 2- يضاف الجبن التشيدر ثم يرفع الخليط فوق نار هادئة حتى تصبح صلصة سميكة ثم يضاف فلفل حار مقطع رفيع اذا رغبتى _
| |
|
a white rose وردة المنتدى
عدد المساهمات : 25849 العمر : 47 الاوسمة: : النشاط : 18687 التقييم : 1833
| موضوع: رد: صوصات مختلفة بالصور السبت سبتمبر 03, 2011 2:51 pm | |
| جميل جداااااااااااا ياسمينا تسلم اييييييييييدك | |
|
حبيبي رسول الله صديق لامع
عدد المساهمات : 1566 العمر : 30 الاوسمة: : النشاط : 1839 التقييم : 239
| موضوع: رد: صوصات مختلفة بالصور السبت سبتمبر 03, 2011 5:35 pm | |
| رائع جدا يا ياسمينا انا اكتر اشي بحب الميونيز :) بارك الله فيكي | |
|
ياسمينا عروسة المنتدى
عدد المساهمات : 9052 العمر : 33 الاوسمة: : النشاط : 9081 التقييم : 829
| موضوع: رد: صوصات مختلفة بالصور الأربعاء سبتمبر 07, 2011 5:58 pm | |
| عارفين انا بحب الحاجات دي اكتر م الاكل العادي
واحيه بقي بعمل طماطم مشوية وااااااااااااااااااااااااااااااو
ودي الحاجة الوحيدة اللي بعرف اعملها
تسلموووووووووووا نورتوا
روزة
وابراهيم | |
|
طالبة عفو الرحمن زهرة ندية من فلسطين الحبيبة
عدد المساهمات : 5925 العمر : 31 الاوسمة: : النشاط : 7566 التقييم : 850
| موضوع: رد: صوصات مختلفة بالصور الخميس سبتمبر 08, 2011 7:14 pm | |
| جميييييييييييل جدا
تسلم ايديكي يا رحوووووووووووبة | |
|
ملاااك صديق لامع
عدد المساهمات : 7104 العمر : 33 الاوسمة: : النشاط : 9108 التقييم : 838
| موضوع: رد: صوصات مختلفة بالصور الخميس سبتمبر 08, 2011 8:43 pm | |
| | |
|