احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Dr_aya
Princess
 Princess
Dr_aya


انثى
عدد المساهمات : 17630
العمر : 33
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Mc52md
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 52785310
النشاط : 14904
التقييم : 1440

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الإثنين سبتمبر 29, 2008 7:05 pm

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Fp_21



تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ UWbtMr12120101


السؤال الأول



ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_01

ساعات كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البفتيك تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف حل للمشكلة دي؟!

شوفي يا قمر لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..


السؤال الثاني


ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_02

ياريت حد يرد عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر بصعوبة لدرجة إني كرهت أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه حل؟!

الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه في الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى البساطة.


السؤال الثالث


ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا بسلقها؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_03

أنا على طول بشتري فراخ مجمدة وكل ما آجي أسلقها ألقى جلدها اتشقق المشكلة لما يكون عندي عزومة بيكون شكل الفراخ مش حلو خالص، كمان ساعات طعم الفراخ بيطلع مش حلو، وبيكون بين اللحم والعظم فيه آثار للدم؟!

واضح جدا يا قمر إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي فيها يفك من نفسه..


طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.
واوعي تسمعي كلام حد يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش حلو.
وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت بتسلقيها.


السؤال الرابع


ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!



مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل المطبخ ده؟!

شوفي يا قمر علشان الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة الغذائية للأكل...

كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

واوعي تسمعي كلام حد يقولك أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة فيها.


السؤال الخامس


ورق العنب طلع خشن اوي؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_05

أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!

علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس، واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق بنفسك.


السؤال السادس


الجمبري ليه ريحة مش بحبها؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_06


أنا بحب الجمبري جدا بس المشكلة إني وأنا باسلقه أو أقليه بشم ريحة مش حلوة مش عارفة ليه؟

الحل بسيط جدا كل اللي عليك تغسلي الجمبري كويس اوي وتعصري عليه عصير ليمون كتير وبعد كده تغسليه كويس وتتبليه بتتبيلة "الثوم بالملح والكمون والفلفل الأخضر" وتضيفي إليه أوراق الكرفس الأخضر المقطع قطعا صغيرة...وهتشوفي الفرق بنفسك..


السؤال السابع


ازاي أعرف إن الزيت سخن؟!

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_10


أنتم قلتوا المرة اللي فاتت إن الزيت لازم يتقدح على النار كويس علشان أقدر أحمر فيه الفراخ أو البطاطس طيب ازاي أعرف إن الزيت اتقدح لأني مرة سبته على النار لغاية ما اتحرق؟!

كل اللي عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ أو اللحمة اللي أنت عايزاها.


السؤال الثامن


ليه طعم القرنبيط بيطع مش حلو؟!


تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_08


ليه كل ما آجي أعمل قرنبيط يطلع طعمه مش حلو؟!

علشان تحصلي على طعم حلو للقرنبيط زي ما أنت عايزة يبقى ياريت تضيفي إلى مية السلق "معلقة كمون ومعلقة ملح" علشان يدوا للقرنبيط طعم حلو وريحة حلوة.



السؤال التاسع


الببيض بيفرقع وهو بيتسلق؟!


تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_09

مش عارفة ليه كل ما آجي أسلق البيض يفرقع مني وهو في المية على البوتوجاز؟!


أكيد جبتي البيض من التلاجة وحطيتيه في الميه السخنة علشان كده فرقع وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تطلعي البيض الأول من التلاجة وتسيبيه شوية لمدة نص ساعة وبعد كده تحطيه في حلة فيها ميه من الحنفية وتضيفي إليه معلقة ملح وبعد كده تحطيه على النار

.
السؤال العاشر


ليه الزيت بيتطاير شمال ويمن وأنا !بقلي؟

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Kamar_10

أنا كل ما آجي أحمر أو أقلي حاجة ألقى الزيت بيتطاير شمال ويمين لدرجة ان ايدي بقى كلها حروق من آثار الزيت؟!

شوفي يا قمر لو عايزة تتخلصي من المشكلة دي نهائي يبقى لازم في الأول تصفي أي حاجة هتحمريها من أي آثار للميه وبعد كده تحطيها في الزيت، وأنت بتحطيها في الزيت تحطيها بالراحة.
[/size]





تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 11199617382
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AMR
أغلى عمرو
 أغلى عمرو
AMR


ذكر
عدد المساهمات : 12908
العمر : 33
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Fau0xw
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
النشاط : 4871
التقييم : 637

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 07, 2008 2:47 am

happy

ابقى اعمليها وهاتى اكلها على طول

:3632:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عالم سمسم
SEMSEMA
SEMSEMA
عالم سمسم


انثى
عدد المساهمات : 7268
العمر : 37
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Gmrup13019620151
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
النشاط : 3204
التقييم : 293

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 07, 2008 6:48 pm

هههههههههههههههههههههه

ايه دا يا عموور انت ايه اللى دخلك المطبخ كدا

اقعد اتفرج على التلفزيون ولما نحضر الاكل هناديلك


=========================================

موضوع هايل يا اَيـــــــــه والله

فعلا انا كنت بعانى من معظم الحاجات دى زى تقشير الثوم _ البيض اللى بيفرقع

وريحة الجمبرى _ وورق العنب الخشن دا

انا طبعا مش بعرف اعمل كل الحاجات دى بس ماما بتعملها وانا بعلق عليها بعد ما اَكل طبعااااااااا

شكرا ليكى يا يويو دايما متألقة
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 3310

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ S11-3710
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr_aya
Princess
 Princess
Dr_aya


انثى
عدد المساهمات : 17630
العمر : 33
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Mc52md
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 52785310
النشاط : 14904
التقييم : 1440

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 08, 2008 4:18 pm

:bball: :bball: :bball:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
a white rose
وردة المنتدى
 وردة المنتدى
a white rose


انثى
عدد المساهمات : 25849
العمر : 47
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 510
احلى أكلة
النشاط : 18687
التقييم : 1833

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الخميس أكتوبر 09, 2008 2:34 pm

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 438-special


تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 515-welldone






تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 555-Bye
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr_aya
Princess
 Princess
Dr_aya


انثى
عدد المساهمات : 17630
العمر : 33
الاوسمة: : تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Mc52md
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ 52785310
النشاط : 14904
التقييم : 1440

تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ   تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ Icon_minitime1الخميس أكتوبر 09, 2008 3:23 pm

:tongue:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالي شوفي ازاي تظبطي اكلك في المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
احلى اصحاب :: منتـــدى صحتـــك بالدنيـــا ::  سفـــــرة دايمـــــة -
انتقل الى: