احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
منتدى احلى اصحاب
الاخوة الصادقة
اخوه فى الله - ممزوجة بالايمان
ندعوك للتسجيل معنا فى المنتدى واضافة لمستك الجميلة فية
احلى اصحاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكانيلوني

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
a white rose
وردة المنتدى
 وردة المنتدى
a white rose


انثى
عدد المساهمات : 25849
العمر : 47
الاوسمة: : الكانيلوني 510
احلى أكلة
النشاط : 18687
التقييم : 1833

الكانيلوني Empty
مُساهمةموضوع: الكانيلوني   الكانيلوني Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 15, 2008 6:09 pm

الكانيلوني 328الكانيلوني 394الكانيلوني 305



المقادير




عجينة الكانيلوني:

1 ونصف كوب دقيق

1 ونصف كوب لبن (حليب)

4 بيض ورشه فلفل

2 ملعقة كبيره زيت

نصف ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة مُـسطردة

الحشو

لحمة معصجة (لحمة مفرومة و بصل و ملح وفلفل وقليل من السمن او الزيت)

التزيين

عصير 2 او 3 طماطم حمرا (قوطة او بندورة)

ملعقة كبيرة زيت

ملح وفلفل

جبنة مبشورة اى صنف (رومى /برميجان/موزاريلا/جودة) انا استخدمت رومى

الطريقة

لعمل
العجينة بخلط جميع المقادير مع بعض جيدا بالخلاط (ممكن بالمضرب الكهربائى
او اليدوى) ثم ناخذ جزء جزء يقلى فى مقلاة تيفال (غير لاصقة) لعمل اقراص
بقليل من الزبد او السمن حتى انتهاء الكمية




الكانيلوني X5yNTD06231402



الكانيلوني JGVWYv06240940



نفرد قرص الكريب ونضع جزء من العصاج ونلفة وهكذا حتى انتهاء الاقراص



الكانيلوني R4w7eC06231401

الكانيلوني SOg0wq06231400

الكانيلوني ZUntzO06231400



تصف فى صنية بيركس مدهونة



الكانيلوني N1tI6c06231359



ناخذ
عصير الطماطم مع الزيت والملح والفلفل على النار حتى يتسبك ويكون بالشكل
دا(يمكن استخدام الصلصة ولما تتسبك نضيف لها قليل جدا من الماء )




الكانيلوني M74P4O06231359

الكانيلوني 8oUzJ206231358



نضع معجون الطماطم فى مكنة تزيين التورتة ونعمل شرائط فوق كل واحدة



الكانيلوني Juv1bY06231358

الكانيلوني AUMWKH06231357



نقسم الكانولونى بالنصف وهذا حتى يكون سهل فى التقديم



الكانيلوني KmSFth06231357



ترش الجبنة فوق كل واحدة



الكانيلوني QGDnC006231356



وتدخل الفرن قبل التقديم مباشرةً حتى تسيح الجبنة فقط (لان كل المكونات ناضجة)

وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن



الكانيلوني HC0xQ006231356

الكانيلوني XgmTm606231355



من
مميزات الكانولونى انة يمكن عملة قبل اى عزومة بفترة ووضعة فى الفريزر
لحين الحاجة الية يخرج من الصبح من الفريزر ويدخل الفرن قبل وقت التقديم
لايحتاج لمدة طويلة وايضا ينفع السيدات العاملات وفى الحالات المفاجئة من
الضيوف


وبالف هنا وشفا عليكم يا رب

ولا تحرمونى من دعواتكم


الوصفة من أم شادي

منتديات لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عالم سمسم
SEMSEMA
SEMSEMA
عالم سمسم


انثى
عدد المساهمات : 7268
العمر : 37
الاوسمة: : الكانيلوني Gmrup13019620151
الكانيلوني Empty
النشاط : 3204
التقييم : 293

الكانيلوني Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكانيلوني   الكانيلوني Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 15, 2008 7:23 pm

شكرا ليكي يا روز

انا بحب الكانيلوني قوي

بس هو اسمه عندنا البنكيك

ومعرفش ايه سبب الاختلاف في الاسم مع ان
طريقه الصنع واحده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
a white rose
وردة المنتدى
 وردة المنتدى
a white rose


انثى
عدد المساهمات : 25849
العمر : 47
الاوسمة: : الكانيلوني 510
احلى أكلة
النشاط : 18687
التقييم : 1833

الكانيلوني Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكانيلوني   الكانيلوني Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 15, 2008 9:33 pm

هو يمكن البنكيك لما تاخدي نفس العجينة دي الأوليه وتصبي عليها شربات (قطر --شيرة )


أنا جارتي السعودية دايما كانت تعمل العجينة دي وتصبلي عليها شربات بالزعفران تتطلع جميلة

ههههههههه

==================================

بس أنا إن شاء الله هجرب الطريقة إللي فوق ودي و أقول لكم إيه الأخبار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكانيلوني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
احلى اصحاب :: منتـــدى صحتـــك بالدنيـــا ::  سفـــــرة دايمـــــة -
انتقل الى: