هههههه ياعينى معلش بقى ولسسسسسسسسه
بس اكيد انتى مش محتاجه عزومه ودى عزومه النهارده
المشروب
اللبن بالتمر
فيه ناس كتير بيحبوا إنهم يفطروا على البلح بالتمر، علشان كده جبنا لهم النهارده أحسن طريقة لعمل اللبن بالتمر وعلى فكرة كوب التمر باللبن دي مفيدة جداً جداً للجسم.
المقادير:-
• كيلو لبن
• 5 معالق سكر "اختياري"
• 1/4 كيلو بلح منزوع النوى ومقشر
• 1/2 معلقة فانيليا أو نص معلقة قرفة "اختياري"
الطريقة:-
1. انقعي البلح لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده قشريه.
2. هاتي كوب كبيرة وحطي فيها اللبن البارد وضيفي ليه البلح والسكر وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم نصف معلقة الفانيليا أو نصف معلقة قرفة، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس وبعد كده صبيهم في الكوبايات.
طبق الشوربة
شوربة البسلة
المقادير:-
• كوب لبن
• كوب شوربة فراخ أو لحمة
• بصلة متوسطة مقطعة قطعاً صغيرة جداً
• 1/4 كيلو بسلة
• 3 أكواب مية
• 1/2 1 معلقة كبيرة زبد
• معلقة كبيرة دقيق
• 1/4 حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:-
1. هاتي البسلة واسلقيها كويس في المية لمدة ربع ساعة بعد ما تلاقيها استوت اطفي البوتجاز وصفيها من مية السلق وسيبيها لغاية ما تبرد.
2. حطي البسلة في الخلاط وضيفي إليها ربع كوب مية واضربيها في الخلاط كويس علشان تنعم، وبعد كده صفيها بمصفاة دقيقة.
3. هاتي حلة وحطي فيها الزبدة وبعد كده ضيفي إليها البصلة وقلبيها كويس لغاية ما لونها يبقي ذهبي.. بعد ما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق وباقي الزبدة، واستمري في التقليب لغاية ما الدقيق يبقى لونه ذهبي.
4. بعد ما تلاقي إن الدقيق لونه بقى ذهبي ضيفي إليه اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي ليه المرقة والملح والفلفل والبسلة وقلبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم مع بعض لغاية ما يغلوا وبكده إنت عملتي شوربة البسلة وقبل أذان المغرب بربع ساعة سخنيها تاني وصبيها في أطباق الشوربة.
على فكرة ممكن إنك تضيفي شوية مية أثناء الغليان ده في حالة لو لقيتي إن الشوربة سمكية زيادة عن اللزوم.
طبق السلطة
سلطة البطاطس
المقادير:-
• 4 ثمرات بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات
• 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/4 حزمة كرفس مقطعة قطع صغيرة
• بصلة مقطعة قطع صغيرة
• فصين ثوم مدقوقين ناعم
• معلقة صغيرة فلفل
• معلقة صغيرة ملح
• ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة
• قرن فلفل أحمر مقطع قطع صغيرة
الطريقة:-
اخلطي كل المقادير مع بعضها وحطيها في طبق السلطة.
الطبق رئيسي
الريش البتلو بالخضروات
المقادير:-
• كيلو ريش بتلو، أو ريش ضأن
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح
• 1 ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة
• 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
• 1/2 كوب بسلة
• 3 ثمرات جزر
• 3 ثمرات بطاطس
• حزمة روزماري
• 1 معلقة كبيرة بهارات
• 1/2 كوب مية مغلية
الطريقة:-
1. قطعي أوراق الروزماري، واخليطها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة تتبل كويس.
2. بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل ورصي من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
3. شغلي البوتجاز على نار متوسطة، وحطي الصينية على النار، وسيبيها لمدة 1/ 2 ساعة أو لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها تاني مع التقليب من وقت للتاني.
4. لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها 1/2 كوب مية مغلية وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة استوت.
5. بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة وقطعي الجزر والبطاطس قطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
6. بعد ما اللحمة والخضار يستووا اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض أو طبق مكرونة.
طبق الحلو
قطايف بالمكسرات
المقادير:-
• 1/2 كيلو قطايف عصافيري "صغيرة"
• كوب بندق مجروش
• كوب لوز مجروش
• كوب سوداني مجروش
• 1/2 كوب سكر
• 1 معلقة كبيرة ماء زهر أو ماء ورد
• زيت للقلي
• شربات
الطريقة:-
1. هاتي طبق واخلطي فيه البندق واللوز والسكر، وضيفي ليهم ماء الزهر أو الورد.
2. هاتي القطايف واحشيها معلقة كبيرة من خليط المكسرات اللي عندك، خدي بالك إن الحشو ده يكون في وسط قرص القطايف، واقفلي قرص القطايف بالضغط عليه بإديك، وخدي بالك إنك تتأكدي من عدم وجود أي حشو ظاهر.
3. بعد ما تخلصي حشو القطايف كلها هاتي طاسة وسخني فيها الزيت كويس، وبعد كده اقلي القطايف على درجة حرارة متوسطة، لغاية ما تلاقي إن لون القطايف بقى ذهبي شيليها من الزيت وحطيها في الشربات، وبعد كده طلعيها من الشربات وحطيها في مصفاة علشان تتخلصي من الشربات الزيادة، وبعد كده حطيها في طبق الحلويات.
ودي كمان طريقة عمل شربات القطايف..
مقادير الشربات:
• 1/2 كوب سكر
• 3/4 كوب مية
• عصير ليمونة
• فانيليا
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
وبكده تكون خلصت عزومتنا النهارده